Kjenner du at økonomien er på vei utfor stupet?
Her er 10 gode råd for å håndtere gjelden:

Det er ofte små steg som skal til for å forhindre at det går over stokk og stein. Husk at det aldri er for sent å ta tilbake kontrollen, men at det selvfølgelig hjelper jo tidligere du tar tak.

Feil ved regningen?

Kontakt den som har sendt deg regningen med én gang slik at den kan endres. Jo lengre du venter, jo vanskeligere blir det.

Har barna fått inkassovarsel?

Barn under 18 år er umyndige og kan ikke bestille varer hvis du ikke har underskrevet bestillingen. Hverken bedriften eller inkassobyrået har rett til å inndrive slike krav. Klag og send varer i retur.

Har du ikke fått inkassovarsel?

Det er ikke lov for inkassobyrået å sende deg betalingsoppfordring uten at du har fått inkassovarsel først. Meld fra og send betalingsoppfordringen i retur.

Er gebyrene for høye?

Sjekk om inkassobyrået har beregnet riktige renter, salærer og gebyrer. Du har ikke plikt til å betale mer enn inkassobyrået maksimalt har rett til å kreve.

Ikke slutt å åpne posten!

 Regningen forsvinner ikke selv om du fortrenger den. Den kommer bare til å vokse. Og vokse.

Mangler du penger?

Lån av foreldre, slekt eller venner. Du kan også be om et kortsiktig lån i banken. Dette er bedre enn alternativet som er inkasso.

Dialog lønner seg!

Ring inkassobyrået og be om at kravet deles opp i flere månedlige rater. I noen tilfeller kan du redusere rentene eller hovedkravet, avhengig av avtalen mellom inkassobyrået og fordringshaveren.

Dårlig behandlet?

De fleste inkassobyråer er underlagt tilsyn av Kredittilsynet eller Tilsynsrådet for Advokatvirksomhet. Meld fra dit eller til Klagenemnda for Inkassosaker hvis du er trakassert av inkassobyrået.

Saken til Forliksrådet?

Når du får brev om tilsvar, så skriv at du er uenig i kravet. Møt opp! Si din versjon og prøv å få til et forlik. Det er like bindende for fordringshaver som hvis du blir dømt. Sikrede krav (for eksempel boliglån) går rett til Namsmannen.

Får du dom mot deg?

Hvis du ikke møter opp i Forliksrådet, får du en uteblivelsesdom. Du må betale rubbel og bit, inkludert rettsgebyrer. Betaler du ikke, foretar Namsmannen rettslig inkasso. Dette betyr trekk i lønnen hos din arbeidsgiver, eller beslag i luksusting/pant i bolig. På kjøpet får du en betalingsanmerkning som vil hindre deg i å få lån og annen kreditt helt til du har betalt hvert øre du skylder.

Sliter du, eller kjenner du noen som sliter med inkassogjeld?

Send inn vårt kontaktskjema, så vil vi ta kontakt med deg når du ønsker for en uforpliktende prat og videre kartlegging av din situasjon.


Kontaktskjema

Det finnes en løsning for alle!

Våre dyktige rådgivere er meget erfarne innenfor sine felt, og gir gode råd til deg som sliter med en høy, uoversiktlig gjeld. Vi setter deg i høysetet, og er alltid tilgjengelig for deg fra det øyeblikk vi starter saken din.


Kontakt oss og få hjelp

 

Norge er et av landene i verden
med høyest inkassogjeld
sett i forhold til befolkningen.

0
%
ÅRLIG ØKNING I INKASSOSAKER
0
000
NORDMENN SLITER I DAG MED INKASSOGJELD

 

Høyt kjøpepress bidrar til at
antallet inkassosaker øker
hvert år.